Utstilling: Kenneth «Hajoken» Holt

Kunstneren Kenneth Holt (39) fra Oslo har tegnet så lenge han kan huske. Det var farmoren hans som først oppdaget talentet og ga ham tegnesaker.

Senere søkte Kenneth seg inn på Oslo kunstfagskole (tidligere Oslo Tegne- og Maleskole). Han har i tillegg utdannet seg ved Strykejernet kunstskole. I kunsten er Kenneth inspirert av Salvador Dali og Edvard Munch, der han trekker frem verket «Sjalusi» som vesentlig. Kenneth har latt seg inspirere av ærligheten i Munchs malerier. Det mørke og brutale i surrealistisk kunst av nyere dato, som Beksinski og Giger, har også bidratt til å forme kunsten som Kenneth selv lager.

I desember 2017 fikk Kenneth plutselig hjerneslag, noe som førte til at han mistet språket i løpet av minutter.
Det var kjæresten som først skjønte alvoret i situasjonen og sørget for at han kom seg til legevakten. Det var også hun som kjøpte tegnesaker til ham, og i starten av sykeperioden brukte han tegning som en form for terapi. «Jeg kunne ikke prate så mye men heldigvis så fungerte finmotorikken sånn at jeg kunne tegne. Da jeg skullle signere måtte jeg skrive med blyant først for jeg skrev feil, så skrev jeg over med tusj så det ble riktig. Så å signere verkene med Hajoken var veldig vanskelig, men å tegne gikk bra» sier kunstneren. Etter hvert som han fortsatte å tegne, og språket gradvis kom tilbake, har han videreutviklet sitt uttrykk. Dette er nå blitt til en serie med bilder som er utstilt på Sunnaas sykehus.

Utstillingen åpner torsdag 24. mai klokken 18:00 og er i Ergoterapien, bygg F, 2.etasje.