Spotlight: Soul Theory

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med den eminente beatmakeren Soul Theory.

I korte trekk, hvem er Soul Theory?

Tom-Atle Ødegaard (32) a.k.a Soul Theory, musikkprodusent fra Bjørndal i Oslo.

Når starta du med musikken?

Startet å «lage musikk» rundt 1999-2000. Det tok vel 1 til 2 år før jeg mestret programmene nok til kunne kalle det musikk.

Hva slags utstyr lagde du din første beat på?

Det var en stasjonær PC jeg hadde råd til med konfirmasjons-pengene i 2001. Det var celeron klistremerke på den. PC´en hang seg opp hvis det var en plugin for mye og dette var tiden før man savet i forveien. Laget også litt greier på Music2000 på PS1 (Man kunne re-programmere loops og arrangere det som man ville). Men den første offisielle beaten ala Soul Theory kom fra den PCen.

Hva slags utstyr bruker du i dag?

I dag bruker jeg en stødig nok laptop med den samme softwaren jeg startet med i 2000. Med noen nye plugins derimot. Ellers har jeg hatt noen Korg/midi-duppeditter innom til tider.


Har du en favoritt beatmaker?

Tommy Tee her hjemme og Dr. Dre/J-Dilla sånn totalt sett.

Hvilke artister er du ekstra fornøyd med å ha samarbeidet med?

Det må være beaten min på Heltah Skeltah sitt D.I.R.T albumet (Da Incredible Rap Team) med låten Twinz. Det er fortsatt uvirkelig. Alltid vært stor fan av Sean Price (Hvil i fred) og Rock, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Stor takk til Ken Ring som spilte beatsa mine for en god del av Boot Camp Click.

Drømmeartist (død eller levende) som arbeidspartner?

Eazy E , Old Dirty Bastard , R.A The Rugged Man , Lord Finesse

Tips om beste utgivelser med Soul Theory (egne favoritter) og hvor man kan finne dem?

EP’en min «Dog Without a leash» med Sean Price, Guilty Simpson, Ralph Myerz og Dee RaiL må være det prosjektet jeg er mest fornøyd med hittils. Hele skiva er også mixet og mastret av Ralph Myerz samt at han har en fet remix på den. Anette Moi lagde det sykt fete coveret. Skiva ligger på Spotify/iTunes/Tidal m.m

Du kan også sjekke musikken min via en spilleliste på Spotify som heter Soul Theory Beats som inneholder det meste av karrieren min fra start til slutt (ALDRI). Der ligger det over 200 låter jeg har produsert fra 2003-ish frem til dags dato.

Sjekk ut Soul Theory på Spotify:

Jobber du med noen prosjekter for tida?

Jeg har gjort ferdig ett album med Denmark Vessey. Meget fornøyd med resultatet på dette prosjektet. Dette er en skive i samarbeid med So Real International/Knirckefritt som muligens slippes i år. Jeg har også gjort en hel skive med Nils M/ Skils som vi begge følte var way overdue. Er også igang med Stranded People Vol. 4 sammen med den svenske rapperen Scoob Rock. Har hatt veldig kunstnerisk frihet på disse nevnte prosjektene. Litt utenom det vanlige hiphop tankemønsteret. Det blir veldig gøy når dette slippes. Holder også på med noen EP’er med norske rappere og internasjonale samt noen albumspots/singler her og der.Hva kan vi forvente oss fra Soul Theory i 2018?

Forhåpentligvis ett rikere musikkår enn 2017. Det er iallefall planlagt en god del slipp jeg er meget fornøyd med, så tiden vil vise.

Sist, men ikke minst – har du et favorittinstrument?

Trommer og synthen i Rockit med Herbie Hancock.