Spotlight: Nora Stokke

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med Nora Stokke.

I korte trekk, hvem er Nora Stokke?
Jeg bor i hønefoss, er født i 1993. 

Når starta du med musikken?
Musikk har jeg alltid måttet drive med, fra jeg var liten. Jeg holdt konserter for mormor og far på hytta med kjeler og kjøkkenutstyr hvor eggdeleren ble en gitar eller kanskje mer en banjo? Haha! Men hvis du sikter mer mot beats, så lastet jeg ned FL Studio en gang i starten av ungdomsskoletida og skjønte ikke bæret. Var vel 16-17 da jeg satt meg mer inn i det.

Det kan vel sies at du er del av en veldig mannsdominert musikksjanger. Hvordan har det vært?
Jeg synes det har gått bra, men jeg føler det har vært vanskelig til tider også. Som f.eks at jeg ikke er «en av gutta». Kan føle meg litt utestengt, kanskje? Kommer også fra en liten by der jeg har vært den eneste jenta som har hatt interessen, så kan ha noe med det å gjøre. Noen har holdt meg litt utafor, MEN de fleste tar meg inn i varmen – heldigvis. Det er jo ikke alltid det er så ille som man tror. Kanskje noen ikke helt vet åssen de skal gå frem til meg heller? Vanskelig spørsmål å svare kort og konkret på, men ett bra ett!

Hvilke artister har du jobbet med så langt?
For å nevne noen så tar jeg de to jeg har samarbeidet mest med, Pats Nichols og Teori(m).
Har egentlig ikke samarbeidet med så veldig mange, jeg. Det flyr noen beats hit og dit.


Hvilke verktøy bruker du for å produsere musikk?
Du, jeg bruker en shady skole-pc. Har aldri brydd meg om utstyret. Jeg liker det litt simpelt når jeg skal jobbe, så sånn sett er jeg ganske svart og hvit. Det skorter kanskje litt på penger? Har en stasjonær PC stående klar til bruk, men jeg kan være litt vrang og like meg i gamle vaner. Så en skole-pc, uten mus, som lægger.

Hva inspirerer deg?
Følelser mest, tror jeg? Jeg føler at mange av beatsa mine er laget ut i fra en mood eller hendelser. Jeg er ikke en person som bare kan sette meg ned å lage en beat jeg ikke føler så godt fordi andre ønsker det av meg. Beats er for meg en måte å uttrykke det jeg ikke klarer med ord. Høres mæd klisje ut, men that’s the truth.

Hvem er din all-time favorittprodusent?
Tror jeg må si Dj premier, men jeg har også stor respekt for Tommy Tee.

Sjekk ut Nora Stokke sin SoundCloud-konto her:


Hvilken norsk artist skulle du ønske du kunne samarbeidet med?
Ikke misforstå; det er mange bra, men ingen spesifikk person eller gruppe. 

Har du noen gode råd til andre (kanskje spesielt jenter) som vil prøve seg som beatmakere?
Mitt råd er last ned (kanskje helst kjøp et program/en daw), sett deg ned og gjør din greie. Ikke føl deg låst til andres meninger om Hip-hop, om du føler deg usikker på om det du er fornøyd med er «riktig». Det er ikke sånn at om du liker old school Hip-hop og lager en Trapbeat eller for all del klassisk, så er det feil. Det er bare dritkult syns væffal jeg! Vær åpen, vær kreativ og ikke vær redd for å være annerledes. Det gjelder jo egentlig alle.

Har du noen prosjekter på gang?
Ikke noen spesielle prosjekter nå. Jeg lager jo ofte beats, og de som jeg blir fornøyd med popper som regel opp på SoundCloud. 

Sist, men ikke minst: hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem?Big L


Under kan du sjekke ut den Nora Stokke-produserte låta «Veit» med Pats Nichols og Tuva Syvertsen: