Spotlight: Nico Rebelle

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med Nico Rebelle.

I korte trekk, hvem er Nico Rebelle?
Nico rebelle er bare et produsent navn.. Har alltid vært litt rebelsk så da ble det sånn.

Når starta du med musikken?
Hmm, musikk har jeg drevet med siden jeg var dj på ungdomsklubben, men produsering startet jeg vel sånn litt med i 2009.

Hvilke artister har du jobbet med så langt?
Edw!n, Stenz, Dre Pro er jo noen.. driver på med flere samarbeid om dagen og er jo åpen for enda fler.

Hvilke verktøy bruker du for å produsere musikk?
Har veldig dårlig med verktøy egentlig, men sverger til FL Studio. Veit det finnes Logic, Reason og mange flere avanserte program som sikkert funker bedre sånn overall, men FL Studio holder for min del nå. Eventuelt Cubase til innspillinger da FL suger akkurat der, hehe. Utenom det kommer man langt med et midi keyboard.

Hva inspirerer deg?
Er jo masse som inspirerer meg men i bunn og grunn så elsker jeg musikk og det å lage musikk, så er vel den indre gløden og genuine interressen som inspirerer meg. Har man ikke den driven for å hele tiden lære nye ting så er det nok vanskelig å la seg inspirere. Det henger nok sammen.

Hvem er din all-time favorittprodusent?
For min del er det uten tvil Tommy Tee.. kan jo ramse opp et titalls produsenter utenlands som er dope, men ingen er over Tommy i mine øyne. Høres kanskje litt cheesy ut men han er liksom gudfaren til norsk hip-hop i mine øyne. Kanskje til og med skandinavias!

Hvilken norsk artist skulle du ønske du kunne samarbeidet med?
Vanskelig å velge en, men KingSkurkOne hadde vært et fett samarbeid. Nå er det mange nye cats i gamet så jeg holder alle dører åpne. Jeg er ennå ganske fersk så er som sagt åpen for det meste.

Har du noen gode råd til unge mennesker som vil prøve seg som beatmakere?
Prøv litt forskjellige ting i starten. På youtube finner man masse gode tutorials man lærer mye av. Så bare prøv å sug opp alt du kan av triks og tips, øv masse og ha tålmodighet. Roma ble ikke bygd på en dag!

Har du noen prosjekter på gang?
Et par..

Sist, men ikke minst: hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem?
Det måtte nok blitt iLL BiLL!


Her kan du sjekke ut «Noenting/Ingenting» som er produsert av Nico Rebelle: