Spotlight: Marshtini

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med loop.holes egnge Marshtini.

I korte trekk, hvem er Marshtini?
30 år gammelt barn. Født og oppvokst i nydelige Boogie Down Brønnøysund, som ligger ved Helgelandskysten i Nordland. Bor i Kristiansund. Representer produsent-kollektivet Loop.Holes og duoen GangSperr.

Når starta du med musikken?
Jeg hadde lekt en del med eJay da jeg var 13-14-  Jeg fikk en PC til konfirmasjonen, med et lydkort og demoen til Fruity loops 3. Det tok et par-tre år for meg å lære å lage noe som hørtes ut som musikk  Dette var jo et par år før YouTube kom, og jeg kjente ingen i Brønnøysund som kunne programmet. Rundt 07-08 begynte jeg å sende ut beats til rappere på hip-hop.no o.l. Siden da har det hopet seg opp med produksjoner for alt for mange rappere i inn-og utland

Hva slags utstyr brukte du da du starta og hva foretrekker du å bruke nå?
De første 10-12 årene lagde jeg alt på nevnte konf-PC, med noen ghetto ass Logitech 5,1 surround-høyttalere. Kjøpte meg etter hvert monitorer og en MPC1000, men ting blir ødelagt og nå for tiden er jeg tilbake i Fruityloops og med JBL bluetooth-speaker til 350 spenn.

For de som ikke kjenner til Marshtini, hvordan vil du beskrive det du lager?
Godt spørsmål. Jeg er som Marley Marl om han hadde vokst opp på karsk og fiskeboller i hvit saus.

Sjekk ut Erik de Torres sin «Mere meg» hvor Marshtini står for beaten:

 

Hva slags folk tror du hører på låtene dine?
Folk som er over snittet interessert i beats, rappere som leter etter beats å stjele og mange Drammensere

Hvilke artister har du på merittlista så langt?
Det er en veldig lang liste, så jeg får holde meg til de jeg har jobba mest og best med. Her til lands vil jeg nevne INT, Martin Massiv, Ben Baller, Nils m/skils, Bad Spit, Alpha1, Grotæsk, Pats Nichols, Erik de Torres, Teorim, Slendrian, Tuva Syvertsen, Hajoken, Skranglebein, Tovanski, Kranky og Gimmik.
Jeg og Ken Ivel hadde alle beatsa på prosjektet som the homie Shapeshifter’n jobbet med før han gikk bort i februar (R.I.P.). Jeg har produsert nesten halve katalogen til DRM Klikk, inkludert hele EP’n de jobber med akkurat nå.

Fra utlandet vil jeg nevne Ill Conscious, Rozewood, Black Josh, English Class Project, Venomous2000, Epidemic og Zeps. Har også jobba med folk som Yeshua Dapoed, NEMS, Lee Scott DJ Rob Swift, Lars Vaular, RSP, Klisne Fingra og Fela (uten at alle de nødvendigvis vet hvem jeg er) og mange, mange flere.

Hvem er favorittprodusenten?
RZA, Dj Premier, Pete Rock, Nottz, Kankick, Dilla, Madlib, Tommy Tee, Poppa Lars, D.I.T.C., LootFattig, J-Zone, Q-Tip , Easy Mo Bee, Alchemist, Beatminerz, Large Professor og Erick Sermon. Jeg kan nevne sikkert 400 folk. Jeg har love for alle som har mekka en ordentlig fet beat, ever.

Hvor finner du inspirasjon til å lage musikk?
Jeg blir inspirert hver gang jeg hører beatsa til The Loop.Holes-homies. Shoutouts til LootFattig, Filliboomboombap, Type Raw, Vizcatia, Henc, Farbror Filth og Dekstra Large!

Jeg har alltid blitt inspirert av å lage remixer og å høre på samples, såklart.

Sjekk ut musikken til Marshtini her:
Hvilken utgivelse er du aller mest fornøyd med å ha bidratt på?
GangSperr – Blakk Sabbath som droppa i januar via HEADS. Jeg har mekka alle beatsa, og Martin Massiv rapper. TOVANSKI, Tuva Syvertsen og Skranglebein gjester.

Ill Conscious – The Prerequisite og Rozewood – The Ghost of Radio Raheem er også kule ting å ha på CV’en.

Har du noen prosjekter som slippes i 2018?
DRM Klikk EP dropper i sommer en gang, og forhåpentligvis Import/Export med Ill Conscious og Kool  DJ KCfly i løpet av året. Jeg har lagd alle beats på begge skivene.

Hvis du skal gi et godt råd til de som ønsker å starte med musikk, hva ville det vært?
Jeg har to råd:
1: Ikke lag noe du ikke ville hørt på selv.
2: Musikkbransjen er ofte en kjip bransje

Sist, men ikke minst: Hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem ville det vært?
Biggie, ODB og Ghostface over en Pete Rock beat, med DJ Premier som scratcher på hooket, hvor jeg får produsent-credit på låta for å putte dem i samme rom, DJ Khaled-style. Ellers hadde det vært kult å hatt en låt med Alpha1 og Shapeshifter’n over min beat, med Vaagsbygd Handy på remixen!

Rest in peace Alpha1 & Shapeshifter’n!