Spotlight: Daniel Cordero

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med den hardtarbeidende produsenten Daniel Cordero.

I korte trekk, hvem er Daniel Cordero?
Korte trekk, produsent og låtskriver. Fra Chile, basert i Berlin.

Når starta du med musikken?
Jeg startet å rappe i ´97, og jeg starta å lage beats i 2001, jeg ville rappe. Jeg tror beats begynte å bli mer seriøst i 2007. Jeg var alltid i studio for å være tekniker, eller for å spille inn selv så det ble alltid noe. 

Hvilke artister har du jobbet med så langt?
Sycksyllables. Nutso, GQ Nothin’ Pretty, Stumik (Raekwons Icewater), Ras Kass, Sinful, Block Mccloud, Chino Xl, King Magnetic, Rite Hook, Kwote1, Big Brothers (Kwote1 & Sektion), Kiko King,  K-The-I???, ZETA, Thomas Glenz, J-luv, Edw!n, Phats, Breathtakers (BTent), Tommy Klemp, WolverineBen Baller, for å nevne noen.

Hvilke verktøy bruker du for å produsere musikk?
Midi-Keyboard, NI Maschine, lydkort og laptop. Ofte lager jeg en 8-16 bars loop, og finner ut hvordan jeg vil fordele dette utover en track.

Noe som sjeldent skjer, før noen har sett seg ut tracken, og det da re-sequencing, som ofte fører til ny idéer. 

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av å lære, og ønsket om å lære mere. Av å ha muligheten til å dele det med noen og å jobbe med andre artister. Jeg er ofte ute og leter etter ny vinyl og så blir jeg og inspirert av de jeg omringer meg med.

Sjekk ut et par av låtene Cordero står for beaten på her:


Hvem er din all-time favorittprodusent?
Om Dj Quik, Hi-Tek og Timbaland ble en enhet – der har du favorittprodusenten min. Det er alt for vanskelig å skulle forholde seg til kun en.

Hvilken norsk artist skulle du ønske du kunne samarbeidet med?
Danny, Unge Ferrari og Tooji. 

Har du noen gode råd til unge mennesker som vil prøve seg som beatmakere?
Det er en sykdom, ikke gjør det. Du blir ikke kvitt den. 

Ha orden på filer, lag ryddige prosjekter. Color Corodinate, og vær flink med å navngi. (Jeg er helt forferdelig på alle de overnevnte, men må gjøre det i postprod uansett). Internett er kjempenyttig for tutorials, men for å finne ut hva du liker av lyd må du gjøre stegene. Det finnes ingen snarvei til noe, hver beat og hver sang er din første. 

Utforsk, prøv, lek deg, og gi slipp på egoet ditt. Du lager musikk.

Har du noen prosjekter på gang?
Jeg jobber! Phats og jeg gjort en EP og et album/mixtape som kommer en gang i løpet av året. Har jobbet på et prosjekt med Capital X som bor utenfor Kr.Sand. Marnadal whaddup! Prosjektet har tatt god form, og for meg har det vært en lærerik opplevelse. X vet! 

I tillegg jobber jeg på prosjekter med den Zeta (Tyskland), Vicky Soul, Kaiserbase (produsent), og jobber i et studio i Berlin som heter Suburb Kids (eid av Robert Diekmann), et studio hvor det ofte dukker opp nye prosjekter. Det er også en del prosjekter jeg har jobbet med de siste årene som jeg håper blir gitt ut snart.

Sist, men ikke minst: hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem?ODB eller Prince, eller begge på en låt med Sugafree. Pimpin Aint Easy.

Klikk deg inn på Daniel Cordero sin SoundCloud for å høre flere beats: