Spotlight: Chem 3055

Foto: Magnus Aune

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten. I dette intervjuet tok vi en prat med produsenten Chem 3055.


I korte trekk, hvem er Chem 3055?

Produsent og lydtekniker fra Drammensområdet.

Når starta du med musikken? 
Jeg starta å lage beats en eller annen gang for 10-15 år siden. For å være ærlig så er det litt «blurry» for meg hvilket år jeg faktisk begynte.

Hva slags utstyr brukte du da du starta og hva foretrekker du å bruke nå?
Da jeg starta så var det faktisk på utstyret til NES Beats som kalte seg Adonis beats før. Jeg fiksa meg først en PC, jobba med Reason og Pro Tools på miks og opptak.
Nå om dagen bruker jeg Maschine og Logic. Jeg er også veldig glad i å ta opp «percussions» live og benytte meg av musikere.

 Hvordan vil du selv beskrive musikken din? 
Vanskelig å si egentlig. Prøver å være så allsidig som mulig og jobbe med flest mulig sjangere. Jeg lager mye trap og soul inspirerte greier. Jeg er litt «all over the place».

_35A1664
Foto: Magnus Aune

Hvilke artister har du jobbet med så langt?
Younes Khalif, Feit´n Fra Kolbotn, Nils M Skils, Loka Brazi, Flexi Aukan, Teo, Oral Bee, Big Daddy Karsten + en del andre artister som jeg tar opp og skrur lyd for. Dessverre er noe av det jeg nevner ikke kommet ut ennå.

Hvem er favorittprodusentene?
Mike Dean, Mouse On Tha Track, Pimp C, Mike Mosley, Drumma boy, Quincy Jones, Mannie Fresh for å nevne noen. Sykt mange flinke produsenter jeg liker i forskjellige sjangre.

Hvilken utgivelse er du aller mest fornøyd med å ha bidratt på? 

Må nok holde en knapp på Younes Khalif «Sistemann Hjem» da det er første gang jeg har beveget meg utenfor rap-sjangeren.

Sjekk ut «Sistemann Hjem» på YouTube:

Hvilken norsk artist kunne du tenke deg å jobbe med?
Alle de unge flinke artistene som kommer opp om dagen egentlig.  Vanskelig å nevne bare én. Utover det så jobber jeg med hvem som helst som betaler.

Hvor finner du inspirasjon til å lage musikk?
Ofte i samtaler med folk som lager musikk selv. Det å lære nye «tricks to the trade».
For meg handler det ofte om å holde motivasjonen oppe og få feedback. Alt som lager lyd gir inspirasjon, når det gjelder selve håndtverket.

Hva kommer fremover? 
Først og fremst så slipper jeg og Flexi Aukan en låt i dag som heter «Gogo Juju» og litt senere på dagen slippes musikkvideoen til Loka Brazi sin «Fella» som gjestes av Flexi Aukan og Nils m/ Skils. I løpet av sommeren slipper jeg en låt med Teo. Utover det jobber jeg med en del ting jeg ikke kan snakke om før det er håndfast.

Sjekk ut «Gogo Juju» på Spotify:

Har du noen gode råd til unge mennesker som ønsker å starte med musikkproduksjon?
Bare begynn å gjøre det. Skaff kunnskap, om det er YouTube-tutorials eller folk du kjenner som kan gi deg noen gode tips. Skaff deg gjerne basiskunnskap når det gjelder musikkteori.

Sist, men ikke minst: Hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem ville det vært?
Bootsy Collins

Sjekk ut mer av Chem 3055 på Spotify:

https://open.spotify.com/user/atlebassen/playlist/5kinLsJGRBPZaCHYSqGl00?si=ZhzPHbsRQSWDj1YZp5tAkQ