Spotlight: B.J Sound Beats

I Spotlight tar vi en prat med produsenter og beatmakere som sjelden får like mye oppmerksomhet som hovedartisten.
I dette intervjuet tok vi en prat med den danske produsenten B.J Sound Beats.


I korte trekk, hvem er B.J Sound Beats?
B.J Sound Beats er en 40 år gammel produsent som holder til i Thisted i Danmark. Jeg kommer opprinnelig fra Serbia. Jeg ankom Danmark i 2002 og har holdt på med musikk så lenge jeg kan huske. Da jeg starta gikk det i tyrkisk, serbisk, bosnisk, arabisk, gresk og bulgarsk musikk som jeg også fremførte mye i bryllup og andre former for selskap, Jeg har noen utfordringer når det kommer til det tekniske, men jeg føler jeg mestrer det helt greit. Jeg ble tilnærmet blind som 8 åring. Det har gitt meg  en del utfordringer. Jeg har 0% syn på et øye og har 4% syn på det andre. Ellers er jeg far til en jente på 10 år som betyr alt for meg. Innen musikken tar jeg alltid en «challenge» og har ikke låst meg til en bestemt stil eller sound.

Når starta du med musikken? 
Jeg starta som liten gutt, jeg kan ikke ha vært mer enn 12 år gammel. Da spilte jeg trommer, noe jeg lærte av min far. Etter en øyeoperasjon begynte jeg å eksperimentere med forskjellige melodier på keyboard. Jeg har lært alt jeg kan på egenhånd. Alt jeg spiller er på gehør og etter følelser. Jeg er en selvlært musiker.

BJ2
B.J Sound Beats Studio

Hva slags utstyr brukte du da du starta og hva foretrekker du å bruke nå?
Aller først, trommer, så keyboard for nybegynnere av merket «Casio». jeg brukte i sikker 5 – 6 år før jeg oppgraderte til noe bedre. Keyboard nr. 2 var fra Yamaha. Husker ikke helt hva slags Yamaha det var, men dette hadde jeg også i rundt 2 – 3 år. Det eneste jeg husker var at da jeg fikk meg Yamaha var jeg allerede begynt å bli ganske god til å spille. Jeg har også lagd beats på et Korg Pax Pro i 2010, før jeg begynte å lage musikk på data. I dag bruker jeg et Korg Pax 4 og Cubase 9.5 pro som jeg trives best med. Jeg oppgraderer alltid til nyere og bedre utstyr.

Hvordan vil du selv beskrive musikken din?
Søtt, surt og salt er den beste beskrivelsen jeg kan gi. Jeg lager alt du kan tenke deg. Emosjonelt, party, happy vibes, love songs og mer sinna sounds. Hos meg kan du finne beats til alle moods! Jeg spiller med hjertet og legger sjelen min i musikken!

Hvilke sjangre har du jobbet med og hvilken sjanger trives du best i?
Som sagt har jeg jobbet med alle type sjangere, og jeg er ikke redd for å utforske med sounds. Jeg er ikke låst til en spesifikk stil. Alle sanger har sin egen type vibe. Det kommer helt an på humøret mitt!

Hvilke artister har du jobbet med så langt?
Razmara(NO), Antonio(NO), TFA(DK), Susan Dervishi(DK), Malika Dervishi(DK), Caicedo(DK), Mauri(DK), Richie(DK), Hansen(NO), Pant(NO), Edw!N(NO), Flexi Aukan(NO), Damien(NO), BAYAZ(NO), Mirivm(NO), Janina Dreshaj(NO), Lærke Emilie(DK), Elina(DK), Minstemann(NO). Jeg har jobbet med en god del folk, i en god blanding sjangere! Alle er flinke på sin måte.

Hør «Cella mi» med Razmara, Flexi Aukan og Damien på Spotify:

Hvem er favorittprodusenten(e)?
Scott Storch og Timbaland er de som holder det ekte i mine øyne. De har skapt sin egen sound. Scott Storch er min absolutte favoritt fordi han spiller alt fra bunnen av. Storch bruker ikke loop samples som mange produsenter gjør idag, han spiller alt på pianoet! Timbaland er den første produsenten fra USA som begynte å bruke oriental drums i hiphop og r´n´b musikk! Derfor er disse produsentene mine idoler, men holder en knapp på Scott Storch!

Hvilken utgivelse er du aller mest fornøyd med å ha bidratt på?
Det er vanskelig å velge kun en av mine produksjoner, fordi jeg digger dem alle sammen. Må jeg velge en eller to så ville jeg valgt:

«Cella Mi» som er med Razmara, Damien og Flexi Aukan. Det er fordi denne låta la jeg veldig mye følelser i og teksten er veldig emosjonell. 

«The One» som jeg gjorde med Richie. Denne låta gir meg automatisk dansefot! Jeg vet ikke hvorfor, men føler at jeg bare må danse med til denne! 

Du bor jo i Danmark, men hvilken norsk artist kunne du tenke deg å jobbe med?Julie Bergan og Astrid S! Jeg digger den type popmusikk og det mestrer de langt over 100%! De minner meg en norsk versjon av danske Medina.

Sjekk ut en beatvideo på facebook:


Hva inspirerer deg?
Det som inspirerer meg mest er det å ville komme meg videre. Det å gjøre mennesker glad. Jeg vil at folk skal huske meg for noe den dagen jeg dør. Noe positivt!

Hva kan vi forvente oss i framtida?
Mye mer musikk, selvfølgelig, Flere samarbeid og gode vibes! Jeg har noen prosjekter på gang, men jeg ikke vil offentliggjøre dem helt ennå. Jeg har også noen prosjekter med Razmara liggende som kommer.

Har du noen gode råd til unge mennesker som ønsker å starte med musikkproduksjon?

Mitt beste råd til up´n´coming produsenter er: Lag din egen musikk, ikke vær redd for å prøve noe nytt!  Ikke lag alt det de andre lager og gjør alt du kan for å utvikle deg selv. Det er det beste rådet jeg kan komme med. Vær deg selv i din musikk, ikke kopier andre!

Sist, men ikke minst: Hvis du kunne jobbet med en artist (død eller levende) hvem ville det vært?
Bruno Mars!! Jeg elsker musikken hans! Alt han gjør, gjør han helt alene. For meg er han den perfekte artisten. Han er en dyktig gitarist, en dyktig trommeslager, låtskriver og en helt fantastisk vokalist!

Sjekk ut musikken til B.J Sound Beats på Spotify: