Promoe og Don Martin er ute med sin Isak’sSon produserte singel, Vafan!

Foto: Tommy Tee
Tidligere i høst slapp superduoen singelen og musikkvideoen «Valet», en låt med alvorlige politiske overtoner. Den er inspirert av Mikael Wiehes låt med samme navn fra åttitallet. Musikkvideoen ble sett over 140.000 ganger på en helg. Nå er Promoe og Don Martin ute med sin andre singel og den er produsert av Isak’sSon (Cosmic fra Looptroop Rockers)

Dette er Cosmics første utgivelse som produsent under navnet Isak’sSon.

«Som ett gammalt reggaefan så baserade jag detta beat på ett av de mest klassiska blåsen och la till lite trasiga pianon och trummor för att få en skitig och fet vibe» – Isak’sSon

«Vafan» ble spilt inn hos Tee Productions i sommer mens Oslo var på sitt varmeste. Studioet ligger i toppen av en bygård som stekte i sola og det var nok godt over førti grader da de skrev og spilte inn låta. «Til slutt var Promoe, Tommy Tee og jeg alle i undertøyet. Det merkes kanskje på låta» sier Don Martin.

Både «Valet» og «Vafan» er med på en plate som slippes på det legendariske svenske plateselskapet DVSG  mot slutten av året.

Se videoen til deres forrige singel «Valet» på Facebook:
https://www.facebook.com/donmartinoslo/videos/319846285437757/

VAFAN_DRIPS_yten_text
Design: Calle

Dette er derimot ikke første gangen disse to skandinaviske rap-legendene teamer opp på samme låt. Helt tilbake i 2004 var Promoe nemlig med på Gatas Parlaments antikrigs-anthem «Antiamerikansk dans» rettet mot George W. Bush sine kriger i midtøsten. I 2012 var nok en gang Promoe med som gjest på låta «Naboklager» – som skulle bli den første alvorlige remixbølgen i norsk rap med over fjorten forskjellige remixer av artister som Arif (tidligere Phil T Rich), Kaveh, Son of Light, Joddski, Breaknecks og mange flere. Samme år gjorde Don Martin, Promoe og Aslak låta «Ut å spraye med Promoe» som i likhet med «Naboklager» var produsert av Tommy Tee. Begge skulle opprinnelig ut på Don Martins første soloalbum «Mann for min hatt» men endte til slutt opp på ett Gatas Parlament album.

Vi venter i spenning og håper på flere slipp fra disse to legendene fra nord.

Hør singelen «Vafan» på Spotify:

 Promoe er kjent fra den lengstlevende svenske rapgruppa Looptroop Rockers, som nettopp ble innlemmet i Swedish Music Hall of Fame. Sammen med Looptroop har Promoe turnert rundtom i hele verden. Albumene «Modern Day City Symphony» og «The Struggle Continues» gjorde Looptroop til en av ytterst få skandinaviske rapgrupper med internasjonal suksess. Den massive hiten «These walls don’t lie» er kanskje hans mest kjente låt i Norge.

Don Martin er kjent som rapper, radioprogramleder og DJ. Don Martin fikk Spellemann for sin solodebut på norsk «En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt». Før det var han medlem i Gatas Parlament og har turnert hver krik og krok av Norge. For tiden spiller Martin i den kronisk utsolgte konsertforestillingen «Blokk til blokk» på Det Norske Teatret som han også har vært med å skrive.