Phats er ute med sin debutskive «Clockwork 40».

Phats (Oslo Sneaker Fest) er ute med sin debutskive og ny musikkvideo. I en tid hvor mumling og gjentagelser er blant de mest brukte virkemidlene innen rapsjangeren, fremstår Phats som en motpol med sin historiefortelling og tydelig leveranse.

«Dette er hip hop for de ‘’godt voksne’’ og godt beleste!»

I juli 2018 dro Oslo rapperen Gabriel “Phats” Correa til New York for å bli bedre kjent med sine Puerto Ricanske røtter. Som sønn av amerikanske innvandrere med bakgrunn fra Peru og Puerto Rico, har Phats sterke bånd til USA og New York. Han følte selv at den siste puslespillbrikken i hans identitet var å bli bedre kjent med sine puertoricanske besteforeldre som er bosatt i South Bronx, New York. Med seg på turen til «The Big Apple» hadde Phats et knippe låter som ble spilt inn i Berlin i 2017. Han valgte å spille inn en feelgood video til låta «Do It To You» under et «blockparty» i Spanish Harlem, hvor de puertoricanske røttene er tydelige og sterke. Musikkvideoen er regissert og produsert av K-Visionary.

Se «Do It To You» feat. Blue på YouTube:

«Denne videoen betyr mye for meg. Hvert år arrangeres en stor blockparty i Harlem for å feire arbeidsinnsatsen og den kulturelle innflytelsen som den latin-amerikanske befolkningen har hatt på New York som by. Det er vakkert å se. Ingen splittelser, konflikter eller vold, bare kjærlighet og samhold. Jeg var heldig som kunne dra med bestefaren min, han har deltatt hver sommer i 10 år. Det er mat, musikk og fantastisk energi! Jeg valgte å lage en video som beskriver budskapet i låta. Den handler om frihet, kjærlighet og familieverdier. Hvilket sted kunne passet bedre, enn her med mine nærmeste?» – Phats

Hør hele albumet «Clockwork 40» på Spotify:

Albumet er produsert av Daniel Cordero og Robert Diekmann i det fantastiske studioet Suburb Kids, i rolige omgivelser i Berlins utkant.