Obliteration er ute med sitt fjerde album.

«Cenotaph Obscure» er tittelen på Obliteration’s fjerde album. De norske dødsmetallvokterne har holdt det gående i mange år. For nesten ti år siden slapp de klassikeren «Nekropsalms» som kom i 2009, et album som ble fulgt opp av det opprivende opuset «Black Death Horizon» i 2013.

Nå er de igjen aktuelle med album og kvartetten serverer sin egenrådige sound med leadtung gammeldags dødsmetall, ispedd en porøs ettersmak av doom og black metal. Det er innovativt, men samtidig ikke vanskelig å gripe fatt i. Obliteration gir lytterne teknisk kompleksitet uten gitarrunking, og det er obskurt uten å være diffust.oblilogostor

» «Cenotaph Obscure» ble innspilt i Studio Cobra, Stockholm, med Martin «Konie» Ehrencrona ved roret, som igjen styrte skiva inn mot en organisk, men rett-i-fleisen-produksjon. I perfekt samsvar med musikken omhandler tekstene dystopi- og dommedagstematikk, utdødde sivilisasjoner og interdimensjonale portaler. Skiva krystalliserer Obliterations lederstatus innen den norske death metal-scenen, og leverer et portrett av grufull, dog monumental death metal slik det er ment til å være; obskurt, skittent og uforutsigbart « sier Einar Sjursø (Virus, Infernö. Duplicate Records).

Hør »Cenotaph Obscure» på Spotify: