Mae er endelig ute med sitt debutalbum «Proletar Adel»

Foto: André Løyning

I det norske hiphopmiljøet har Opaque ofte blitt omtalt som den beste rapperen på engelsk etter at han slapp debutskiva «Gourmet Garbage» i 2001. Siden den gang har Opaque begynt å rappe på norsk og går nå under navnet Mae. Fredag 25. mai kom debutskiva «Proletar Adel».

Opaque har god fortellerevne, mye humor i tekstene og en særegen stemmebruk som få andre rappere nasjonalt eller internasjonalt kan matche. Han er en unik artist som alltid gjør seg bemerket, enten det er med egen fullengder, med Loudmouf Choir eller som gjesteartist. Opaque har nå blitt til Mae og det er duket for en ny moderne klassiker på norsk.

Mae er en artist som bruker få ord til å si mye. Med språklige klisjeer klarer han å formidle subtile sannheter om samfunnet og tiden vi lever i.  Mae er en kompleks tekstforfatter som «kjefter og smeller» med en uanstrengt leveranse.

«Proletar Adel» er i sin helhet produsert av Tommy Tee. Albumet gjestes av Chirag (Karpe Diem), Lars Vaular og Øystein Greni (Big Bang). I tillegg får vi en noe overraskende Finn Kalvik coverlåt.

Sjekk ut «Proletar Adel» på Spotify;