Damien brenner broer på nytt album.

Foto: Remi Salievski Design: Ole-Jørgen Ramstad

Med en eklektisk tilnærming til musikk har Damien levert fansen hele fire album på fire år samt gitt ut singler, livevideoer og spilt konserter rundt om i landet. I april slapp han musikkvideoen til «I´m Not A Rapper» som har generert flere tusen views på YouTube og nå er han endelig ute med sitt etterlengta nye album.

Det hele starta med en remix av Prodigy sin «No Good». Damien fikk gode tilbakemeldinger og fansen lurte på om han ikke skulle slippe den på Spotify. «Jeg var inne på tanken, men følte ikke at den gjorde seg som singel» sier Damien. Så slapp Damien «I’m Not A Rapper» og fikk de samme spørsmålene. «Jeg følte heller ikke at den kunne være en singel, men at de to kanskje var begynnelsen på en EP.

Se «I´m Not A Rapper» på YouTube:

EP´en ble plutselig til 12 spor, men Damien valgte å fjerne tre av sporene. «De sporene var rett og slett ikke gode nok». Om utgivelsen er et album, en EP eller en slags mixtape lar Damien lytterne bestemme. «Grunnen til at formatet er så diffust er vel kanskje på grunn av de låtene som bare har et vers. Det er ikke så vanlig på et album, men det er samtidig nok låter til at det er et album. Skjønner? Så litt i grenseland» utdyper Damien..

Damien_Gitar
Foto: Aleksander Eilertsen

Tittelen på utgivelsen er enkel å forstå, men hvorfor er kanskje ikke en selvfølge. «Jeg er en bitter jævel. Jeg er som alle andre og vil ha min bit av kaka. Jeg føler at jeg har vært inne på ting og kanskje til og med vært helt opptil det man kan kalle et gjennombrudd, men det har ikke villet seg sånn. Så jeg begynner å lure på om jeg har tråkket på noen tær, eventuelt brent noen broer.» sier Damien

Dark_Damien
Foto: Anette Skutevik

Alle spor på «Burning Bridges Volume 1» er produsert og miksa av Damien selv. «Jeg er litt for glad i den «en kokk, null søl» oppskriften, men jeg har fått litt drahjelp av DJ’en min IC Beats på cuts. I tillegg har jeg ett gjestevers av Paul, Jr og så er coveret designet av Ole-Jørgen Ramstad». Om hvorfor utgivelsen heter «Burning Bridges Volume 1» har Damien dette å si «Jeg tenkte at det var morsomt å kødde med folk og kalle den «Volume 1″, men så skjønte jeg at det er å skyte seg i foten hvis den skulle falle i smak! Men da har jeg ihvertfall en drivkraft og en grunn til å gjøre flere i serien»

Hør «Burning Bridges Volume 1» på Spotify: