BirdN€ST er ute med debutalbumet «Nabo»

Foto: Ida Ølstad

BirdN€ST fra Drammen er ute med sin debutskive «Nabo». Rapperen har de siste 6 årene vært en del av rapgruppa Gamekingz. Nå er han endelig ute med sitt soloprosjekt som gis ut på rapperens eget label Birdie Records.

En måneds tid før albumet var ute slapp BirdN€ST en coverversjon av J. Cole «Neighbors». «Jeg hadde egentlig et ønske om å slippe albumet tidligere, men på grunn av coverlåta bød det på problemer. Så det endte med at vi fjerna den fra tracklisten for å unngå lengre forsinkelser» sier rapperen.

Se musikkvideoen til «Nabo» på YouTube:

I videoen til «Nabo» ønsket Birdie å illustrere og formidle alle fordommene som dessverre fortsatt eksisterer i hverdagen vår. På slutten av videoen er det ett klipp som var selve motivasjonen til låta. (Klippet starter 4:55 inn i musikkvideoen)

Webp.net-resizeimage
Design: Crushtomize

Albumet «Nabo» er inspirert av hendelser i livet til BirdN€ST.  Det tar for seg flere teamer som Birdie ønsker at skal inspirere og påvirke ungdommen til reflektere over samfunnet vi lever i. BirdN€ST tar opp temaer som berører alt fra hans opplevelse rundt det som skjedde under den tragiske hendelsen den 22. juli 2011 og ungdom som til daglig sliter med depresjon, press og selvmordstanker. Vi får også den positive og oppløftende låta «Stay Up» som handler om å alltid følge drømmene sine. Flere av låtene på albumet har Birdie sittet på lenge. «Grunnen til at det har vært en så lang prosess fra produksjon til endelig utgivelse er nettopp at de oppleves både svært personlige og sterke i betydning» sier den unge rapperen.

Sjekk ut albumet «Nabo» på Spotify:

BirdN€ST vil gjerne takke alle som fikk «Nabo» til bli det den er i dag «Jeg vil gjerne si takk til G60 Ungdomshus, Uzia Yakobo, Diana Budak, Dennis Bråner, Håkon Delbæk, Frvnck Bvncks, B-Da Sufi, Drvico og Js Breeze for all hjelp og features som er med på albumet. Big thanks, dere er topp!» sier Birdie avslutningsvis.