15 ting du sannsynligvis ikke visste om den nye Gatas Parlament videoen «Kattungen Dø».

Elling, Wolverine, Jester og Per Vers

Det er lørdag 15.  desember og det er 5 dager siden Gatas Parlament slapp videoen til den nye singelen «Kattungen Dø». I musikkvideoen har Gatas engasjert alt fra norske til danske rapveteraner, ei syngedame og en matstylist, til et helt barnekorps + mye mer. Det er sikkert mange ting du ikke vet, så her får du 15 fakta om musikkvideoen «Kattungen Dø».

Se musikkvideoen til «Kattungen Dø» på YouTube:

 1. Ulf Tønder Flittig, AKA Ulfdawg har produsert og regissert denne videoen for Gatas Parlament. Det ikke første gangen han gjør det. Han lagde den første videoen til Gatas Parlament «Nå om da’n» tilbake i 2003. Da som en del av 2bak Productions. Siden den gang han lagd  et tjuetalls musikkvideoer for Gatas, tatt et lengre opphold fra «videokjøret», og har endelig gjort comeback med «Katungen Dø».
 2. «Ulfdawg er diskret tilstede i de fleste av Gatas-videoene han står bak. Men denne gangen kan du finne han i rollen som snut, fotograf, danser, pasient, butikkmedarbeider og sjølsagt danser. Og det tror jeg var alt?» sier Elling.
  Lege
 3. Scenen med den onde kattetyven Natasha Angel er filma i Drammen Museums faste utstilling av nasjonalromantiske malerier.
 4. Natasha Angel er artist, modell og skuespiller. Aller mest kjent er hu for rollen som sexy snut og romantisk interesse for Jompa i Tommy Wirkolas gjennombruddsfilm «Kill Buljo».

  GP og Natasha A
  Gatas Parlament og Natasha Angel
 5. Ordføreren Per vers er danmarks største battlerapper gjennom tidene, og har en karriere som plateartist.  Han er medlem av Sund Fornuft og er en kjent soloartist. Han var med på Gatas Parlaments «Antiamerikansk Dans (Internasjonal Remix)» sammen med Promoe i 2004.
 6. Opprinnelig hadde vi planlagt å spille inn denne videoen i sommer, men Per Vers var opptatt med lanseringa av sitt nye album «Knust Kunst». Albumet er basert på samples av dansk musikk, og vinylutgaven kom med en nydelig «coffee table» bok.
 7. Statuen som blir avduka i videoen, er en replika av den orginale «Lakkegata katta», som blei laga av Skule Waksvik og satt opp i 1979. Den blei stjålet for fire år siden, og har ikke dukka opp igjen. Vi i fikk Juan Andres Milanes Benito og Janne Talstad til å produsere en replika i gips.

  Katta
  Lakkegata Katta
 8. Skule Waksvik døde i fjor vinter og hadde svært mange statuerpå offentlige plasser i Norge. Spesielt mange dyrestatuer. «Men Lakkegatakatta var spesiell – Den er ideoplastisk» sa Waksvik i forbindelse med at statuen blei stjålet. «Her betyr det at den ikke er støpt i en form, men at jeg støpte en kropp, fire ben, hode og hale og satte delene sammen. Det gir katten et artig, litt barnslig utseende».
 9. Lakkegata skoles musikkorps gjør en fremragende innsats i denne videoen. Det var relativt kjølig under innspillingsdagen og innspillinga tok flere timer. «Men dem var utrulig disiplinerte likkavæl. Dem har også øvd inn en versjon av refrenget for korpset. Så når du ser dem spiller, så spiller dem faktisk melodien du hører».
 10. Det er regna som dumdristig å skulle lage video som involverer unger, båt og dyr. Vi har klart å styre unna båt! Alle disse unga som er med i videoen vil jo også gjerne se den, så vi har laga en barnevennlig versjon. Den har nesten ikke banning og bare såvidt voldstrusler. Den heter «Kattungen På Ferie».

  GP Per V og Korps
  Gatas Parlament, korpset og Per Vers
 11. Attic i Drammen har en dansegruppe for voksne. Gruppa kaller seg never2late, og det er gjengen som danser på kjøpesenteret, legesenteret og på skolen.
 12. Etter inspillinga av musikkvideoen på Lakkegata skole, donerte vi katta til skolen ved rektor Espen Torgersen, som planlegger å sette katta i et montér innendørs.
 13. «Ordførerkjedet som Per Vers har på seg i denne videoen er laga av Jester. Men sjølve hoveddelen, den tunge «brosja» som utgjør senteret av kjedet med Gatas-logo, er laga av Anders Eiebakke. Den blei printa i rødt, og så spraylakkert i gull».

  Per_Vers
  Ordfører Per Vers
 14. Livvakta til Per Vers er spilt av Wolverine, også kjent fra rapgruppa G52.
 15. «Stop te killing»-kaka i musikkvideoen er laget av matsylist, kakebok-forfatter og blogger bak bloggen salt-n-pfeffer. «Hu er dessuten kona til Jester» avslutter Elling.

  StopTheKilling
  Kake av matstylist Marianne Pfeffer

Hør «Kattungen Dø» på Spotify: